دانستنی

طراحی را از کجا شروع کنیم؟ نقشه راه کامل ورود به دنیای طراحی!

طراحی را از کجا شروع کنیم

نقاشی به عنوان یکی از زیباترین و جذاب‌ترین هنرهای تجسمی به شمار رفته که افراد زیادی را ترغیب به یادگیری کرده است. طراحی را از کجا شروع کنیم‌؟ چطور طراحی کنیم؟ چه لوازمی نیاز داریم؟ آیا می‌توان با فراگیری این هنر به صورت حرفه‌ای وارد بازار کار شد؟ و… سوالاتی است که ممکن است در ذهن هر نوآموز این هنر ایجاد شود. برای درک بهتر آموزش طراحی از پایه و پاسخ به این سوالات بهتر است در ادامه مقاله همراه ما باشید.

برای شروع طراحی از کجا شروع کنیم؟

گام نخست که مهم‌ترین عامل برای پا گذاشتن به این عرصه است، داشتن علاقه و انگیزه فرد است؛ چرا که هنرآموز باید طراحی و نقاشی کشیدن را دوست داشته و از انجام این کار لذت ببرد؛ چرا که موفقیت در این هنر تجسمی با تمرین و تکرار حاصل خواهد شد. پس صبر و استمرار را باید سرلوحه کار خود قرار داده و انتظارات غیرمنطقی از خود نداشته باشید. طراحی را از کجا شروع کنیم، محدود به سن خاصی نیست. مهم این است که از انجام این کار لذت ببرید.

عدم مقایسه خود با دیگران و تمرکز بر روی پیشرفت جزو المان‌های مهم برای شروع طراحی خواهد بود. وقتی به این باور برسید که هر نقاشی حرفه‌ای روزی به عنوان یک فرد مبتدی پا به عرصه این هنر گذاشته، مصمم‌تر در این مسیر گام برخواهید داشت. 

حالا برای هنرآموز این سوال مطرح می‌شود که برای شروع طراحی چه کنیم؟ برای شروع نیاز نیست همه چیز را بدانید یا همه لوازم در این زمینه را تهیه کنید. فقط با چند مورد ساده مثل مداد، کاغذ، پاک‌کن و تراش می‌توانید شروع به آموزش این مهارت جذاب کنید.

برای شروع طراحی چه کنیم

طراحی را چگونه شروع کنیم؟

برای موفقیت در عرصه یادگیری این هنر تجسمی، نیازمند انجام مراحل اصولی و درست هستیم که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

1. انتخاب هدف

یکی از المان‌های مهم شروع طراحی، مشخص کردن هدف است. هنرآموز باید بداند می‌خواهد این مهارت را به صورت حرفه‌ای و کسب درآمد انجام داده یا به عنوان تفریح به آن نگاه کند. انتخاب هر یک از موارد، مستلزم حرکت در مسیر خاص خود برای رسیدن به موفقیت است.

2. انتخاب تکنیک

تکنیک طراحی، روش یا ابزاری است که با استفاده از آن، اقدام به طراحی و کشیدن نقاشی می‌کنید. مداد، مدادرنگی، خودکار، ماژیک، گچ، زغال، پاستل، آبرنگ، رنگ‌روغن، اکریلیک و… تکنیک‌های رایج در این زمینه هستند. 

برای اینکه بدانیم طراحی را چگونه شروع کنیم، باید از بین موارد ذکر شده یکی از تکنیک‌ها را انتخاب و اقدام با آموزش آن کنیم. این راهکار برای افراد مبتدی که همیشه این سوال برایشان مطرح است که طراحی را از کجا شروع کنیم، ایده مناسبی برای آغاز آموزش خواهد بود. پس از فراگیری یک تکنیک و تسلط در آن، می‌توانید سایر تکنیک‌ها را به‌حسب علاقه خود فراگیرید.

3. یاد گرفتن اصول طراحی

اصول کار طراحی و نقاشی این امکان را برای هنرآموز فراهم می‌کند، تا با کمک قوانین و دستورالعمل‌ها آثار خود را به تصویر بکشد. نحوه چینش عناصر در صحنه، اندازه و نسبت عناصر با یکدیگر، پرسپکتیو، نور و سایه، ترکیب رنگ‌ها، نحوه در دست گرفتن مداد و… اصولی هستند که با رعایت آن می‌توانید در زمینه طراحی و نقاشی مهارت لازم را کسب کنید. 

برای موفقیت در فراگیری بی‌عیب‌ونقص این هنر تجسمی، بهتر است با مراجعه به منابع مفید آموزشی با این اصول آشنا شوید. تحت این شرایط با انجام تمرینات ساده و متناسب با سطح خود آنها را تقویت کنید. کتاب مبانی و اصول طراحی، مجلات آموزشی و وب سایت‌های آموزشی جزو منابع مفید برای یادگیری اصول طراحی و نقاشی هستند.

مبانی-اصول-طراحی

مبانی و اصول طراحی

5/5 - (7 امتیاز)
250,000 تومان

4. انتخاب سبک طراحی

از دیگر موارد مهم برای طراحی را از کجا شروع کنیم، انتخاب سبک طراحی خواهد بود. این تکنیک روش یا جنبه‌ای است که هنرآموز در خلق آثار خود از آن استفاده می‌کند. این المان مهم در طراحی براساس زمان، مکان، فرهنگ، جریان هنری، فلسفه یا شخصیت هنرآموز تعریف می‌شود. 

رئالیسم، سورئالیسم، امپرسیونیسم، اکسپرسیونیسم، کلاسیسم، رومانتیسم، مینیاتور، مدرن و پست‌مدرن سبک‌های شناخته شده در طراحی و نقاشی هستند. برای شروع کار می‌توانید متناسب با علایق خود چند سبک را بررسی و با آثار نقاشان معروف آن آشنا شوید. لازم به ذکر است در طول زمان و انجام طراحی سبک خود را پیدا خواهید کرد.

5. خلاقیت و پیدا کردن ایده

در بدو شروع به کار طراحی نیاز نیست که ایده‌های خلاق ارائه کنید. همین که بتوانید از روی نقاشی‌های دیگران ایده گرفته و آن را پیاده سازی کنید، گام موثری در این زمینه برداشته‌اید. در گذر زمان و استمرار در طراحی ایده‌های بسیاری به ذهنتان می‌رسد که می‌توانید از آنها در همان طرح استفاده و در آن تغییر ایجاد کنید. همین امر باعث شده که ذهن شما برای ایده‌پردازی و خلاقیت آماده شده و قادر به پیاده سازی طرح‌های اختصاصی خود باشید.

در این مسیر، کتابهای علمی آموزشی می‌توانند منبع الهام و راهنمای بسیار خوبی باشند. در انتشارات هفت و نیم این فرصت را دارید که مجموعه‌ای از کتاب‌های تخصصی طراحی را با دقت بررسی کنید، و بهترین منابع را متناسب با نیاز خود انتخاب نمایید تا مسیر یادگیریتان پربارتر و مؤثرتر شود.

برای طراحی از کجا شروع کنیم

چطور طراحی و نقاشی کنیم؟

متناسب با تکنیک، سبک و موضوع انتخابی شما برای طراحی باید اصول و قواعد خاصی را در نظر داشته باشید. درعین‌حال برای خلق یک اثر هنری با این هنر و اینکه طراحی را از کجا شروع کنیم، باید مراحل زیر را طی کنید:

انتخاب موضوع

انتخاب موضوع در واقع همان چیزی است که قصد طراحی و پیاده سازی آن را بر روی کاغذ را دارید. یکی از لذت‌های فراگیری طراحی به‌ تصویرکشیدن علایق هنرآموز است. حتی تصور اینکه چیزی را که دوست دارید طراحی کنید، باعث شور و نشاط مضاعفی خواهد شد.

آیا به این حد از آموزش رسیده‌اید که متناسب با علایق، الهام، تخیلی یا تمرین‌های خود اثری زیبا خلق کنید؟ تا چه حد تکنیک‌هایی ارائه شده در این مقاله به شما کمک کرد؟ با همراهی ما در ادامه مقاله و ثبت نظرات مثبتتان، ما را در رسیدن به اهدافمان یاری کنید.

طرح اولیه

طرح اولیه در واقع یک نقاشی ساده است که با پرداختن به همه جزئیات آن به طرحی کلی تبدیل می‌شود. در طرح اولیه با استفاده از خطوط و اشکال هندسی، عناصر مختلف در جای مناسب خود در صحنه نقاشی قرار می‌گیرند. در این شرایط برای ایجاد طرح اولیه به کمک مداد ساده یا رنگی و با فشار کم طرح روی کاغذ پیاده شده تا در صورت لزوم امکان پاک کردن یا تغییر آن وجود داشته باشد.

جزئیات

در این مرحله از طراحی را از کجا شروع کنیم، به ترسیم جزئیات می‌رسیم. جزئیات یک طرح خطوط و شکل‌هایی هستند که باعث می‌شوند عناصر طرح اولیه شکل و حجم پیدا کنند. برای این منظور ممکن است ملزم به استفاده از تکنیک‌های نور و سایه، برای ایجاد عمق در عناصر به تصویر کشیده باشید. علاوه بر این با استفاده از رنگ‌ها می‌توانید جو و حالت تصاویر را به نمایش بگذارید.

بازبینی

در آخرین مرحله و بعد از تکمیل اثر هنری خود، باید آن را مورد بازبینی قرار داده و در صورت لزوم اقدام به اصلاح و تکمیل آن کنید. در مرحله پایانی ممکن است هنرآموز مجبور به استفاده از تکنیک‌های مختلف مثل برجسته‌کردن، تار کردن، لکه زدن، خط ‌زدن و سایر تکنیک‌ها باشد تا جلوه‌های مختلفی به طرح و نقاشی خود بدهد.

طراحی را چگونه شروع کنیم

استفاده از منابع مفید طراحی در انتشارات هفت و نیم

به منظور آشنایی بهتر افراد مبتدی و همچنین افزایش دانش افراد حرفه‌ای، باید شناخت خود را از این هنر تجسمی افزایش دهید. این موارد می‌تواند شامل آشنایی و استفاده از لوازم موردنیاز در این حوزه باشد. هر چقدر از زمان شروع یادگیری این هنر بگذرد، به درک بهتری از اینکه طراحی را از کجا شروع کنیم خواهید رسید. در این میان استفاده از منابع و موارد آموزشی بسیار مفید و کاربردی عمل خواهد کرد.

با استفاده از این منابع با اصول طراحی و نقاشی بهتر آشنا شده و می‌توانید مهارت خود را در این زمینه ارتقا دهید. انتشارات هفت و نیم یکی از مجموعه‌هایی است که منابع آموزشی قابل‌ارائه به هنرآموزان در این زمینه را منتشر کرده‌است. برای استفاده از خدمات این مجموعه می‌توانید به فروشگاه مجموعه یا بخش مجله هفت و نیم مراجعه کنید.

کتاب مبانی هنر های تجسمی

مبانی هنر های تجسمی

5/5 - (4 امتیاز)
250,000 تومان

جمع‌بندی

فراگیری یک هنر زیبا آن هم طراحی و نقاشی، می‌تواند تجربه‌ای مهیج و لذت‌بخش باشد. برخی افراد بر این باورند که برای قلم ‌به‌ دست گرفتن و طراحی باید استعداد داشت. درحالی‌که این یک طرز فکر کاملاً اشتباه است. داشتن علاقه و خلاقیت فرد جزو المان‌های مهم در یادگیری این هنر تجسمی خواهد بود. اگر جزو افراد علاقمند به این رشته هستید و این سوال برایتان مطرح است که طراحی را از کجا شروع کنیم، باید بگوییم المان‌های مختلفی خط‌مشی شما را در این زمینه تعیین می‌کند.

انتخاب هدف مهم‌ترین عامل در تعیین مسیر شما خواهد بود. بسته به اینکه فرد یادگیری این مهارت را به‌قصد حرفه‌ای شدن و کسب درآمد انجام می‌دهد یا به عنوان تفریح، مستلزم راه‌های مختلفی دراین‌خصوص خواهد بود. انتخاب تکنیک، یاد گرفتن اصول طراحی، انتخاب سبک طراحی و… موارد مهم دیگری هستند که منجر به موفقیت هنرآموز در فراگیری این هنر زیبای تجسمی خواهد شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *